Pagina's

donderdag 25 oktober 2012

Naai-atelier

Gisteren was de keuken een heus naai-atelier. Overal lagen stofjes, draadjes, knipsels, enz. Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niet zo heel handig ben met de naaimachine en aangezien ik ook een goedkoop machientje van de Blokker heb, loopt hij regelmatig vast, slaat op hol of de veertjes schieten me om de oren. 

Op een gegeven moment had ik het zo ver dat het spoeltje helemaal uit elkaar lag. Ik in het boekje gekeken hoe ik dit weer in elkaar moest zetten, maar dat stond er natuurlijk niet in. Daarna maar op internet gekeken, maar daar kon ik ook niets vinden. Tenslotte m'n moeder gebeld die me regelmatig helpt bij 'naaiprojectjes'. Zij had dit ook nog nooit meegemaakt... Pff... Ik heb de naaimachine op z'n kop gehouden en toen kwam er een heel klein veertje uit. Deze heb ik uiteindelijk weer met een tang in het spoeltje gezet. Na twee uurtjes foeteren kon ik weer aan de slag met het dekbedovertrekje van Lucas en het resultaat mag er zijn. Ik ben alle tegenslagen weer vergeten... ;-)


De kleuren kloppen niet helemaal, aangezien het donker was toen ik de foto's maakte. Ik had Lucas net naar bed gebracht, die het natuurlijk prachtig vond onder z'n nieuwe dekentje... Ik heb nog wat stof over waar ik kussentjes of andere leuke dingetjes van ga maken.

Tot snel.

Hartelijke groet,
Willeke

dinsdag 23 oktober 2012

Prikbord

Wat een heerlijk weer was het vandaag he! Cornelis had onverwachts zijn papamiddag vandaag, dus we zijn lekker een eind wezen wandelen. De natuur is nu zo mooi, echt genieten! We zijn eerst naar opa en oma geweest, die 71 jaar getrouwd waren. Lang he.. Cornelis kwam er achter dat je zelfs op Wikipedia komt als je 72 jaar getrouwd bent..

Hieronder een paar foto's van een prikbord dat ik gemaakt heb van een oud schilderij. De lijst vond ik prachtig. Ik heb de lijst een mooie kleur gegeven, een karton als achterkant gebruikt, fiber fill ertussen, een stuk gordijn ervoor en vastnieten... Dit is het resultaat. Ik ben er erg blij. Ik moet alleen nog bedenken waar hij komt te hangen. Wilde 'm eigenlijk in de toilet hangen, maar daar is hij ook wel weer erg groot voor. Tot dat ik iets bedacht heb, staat hij in de keuken op tafel.



Hartelijke groet,
Willeke

donderdag 11 oktober 2012

Dekbedovertrekjes Lucas

Gisteren ben ik heerlijk wezen shoppen met ma bij een stoffenzaak. Als ik daar loop krijg ik zo veel ideeën... Maar goed, heb me toch maar beperkt bij project 1, anders ligt het er straks weer en ben ik overal mee bezig.

Ik vind het nog best lastig om een leuk dekbedovertrekje voor Lucas te vinden. Of ik vind het veel te duur, of het zijn de kleuren niet. Dan gewoon zelf aan de slag. Naaien is niet mijn sterkste vak, aangezien is nogal ongeduldig ben. Het moet bij mij ook gelijk dezelfde avond af.

Weten jullie nog hoe het kamertje van Lucas eruit ziet? Hieronder nog een paar foto's. Inmiddels staat er een mooi ledikantje i.p.v. de wieg.



 
Ik wilde graag iets met lichtblauw, donkerblauw en zandkleur. De volgende stofjes zijn het geworden. Genoeg voor twee dekbedovertrekjes. De foto is niet zo duidelijk, de kleuren zijn heel flets.. Zaterdag maar eens bij m'n moeder langs voor ondersteuning.

 
Hartelijke groet,
Willeke

woensdag 10 oktober 2012

Engels theeservies

Ik vind het heerlijk om het voorraam te veranderen. Het liefst wekelijks.. Dit keer heb ik een oud kistje, ooit gekocht op de Duikenburgse Dagen, gebruikt en daar een prachtig Engels theeserviesje opgezet. Zo gezellig.. Ik ben altijd weer benieuwd naar de reactie van Cornelis als hij thuis komt, meestal ziet hij het wel gelijk.

De reactie die ik deze keer kreeg had ik nog niet eerder gehad: 'Ik heb nog nooit zo iets tuttigs gezien'. Haha, als ik langs ons huis rijd, krijg ik spontaan zin om gezellig een kopje thee te gaan drinken.



 
De volgende keer gaat de paraplumand op z'n kop. Leuke foambloemen erin, takken, enz. Ook erg leuk.
Tot de volgende keer.
Hartelijke groet,
Willeke

dinsdag 9 oktober 2012

Opgeknapte lamp

Het is al weer een poosje geleden dat ik een berichtje heb geplaatst... Iedere keer neem ik me voor om geregeld een berichtje te plaatsen, maar er komt niets van. Herkennen jullie dit?
Ik ben weer gaan werken, m'n ouders waren 25 jaar getrouwd, we zijn op vakantie geweest, enz.
(We hebben trouwens een erg leuke fotoshoot gedaan toen mijn ouders 25 jaar getrouwd waren. Een foto van ons drietjes heb ik onder 'Over mij' geplaatst.)

'Helaas' heb ik toch de secretaire verkocht. Iedere keer als ik iets verkoop dat ik zelf opgeknapt heb, doet het toch wel zeer als het opgehaald wordt. Maar goed, het is ook wel weer leuk om te zien dat andere mensen zo enthousiast zijn.

Sinds een paar weken heb ik een eigen autootje. Nog nooit eerder gehad, wat een luxe zeg. Een van de eerste dingen die ik gedaan heb is een ritje naar de Kringloop en mijn autootje volgeladen ;-). Haha, natuurlijk kreeg ik commentaar van Cornelis dat we niet een auto hadden gekocht om rommel te kopen. Ik heb een erg leuk tafeltje op de kop getikt met gedraaide pootjes. Als ik 'm opgeknapt heb zal ik foto's laten zien. Het opknappen doe ik in de schuur, maar daar heb ik niet altijd zin in hoor met het koudere weer.

Bij de plaatselijke Snuffelhal vond ik een oude lamp die ik geschilderd heb voor in de toilet. Op dit moment is de toilet erg saai, dus ben ik vandaag aan de slag gegaan met wat leuke ideetjes.

De lamp geeft echt sfeer door het glas wat ik aan de lamp gehangen heb, vooral als het donker is.
 
Ik ga zo eens googelen waar ik makkelijk een online moodboard kan maken. Ik denk dat een moodboard veel beter voor mij is. Nu vind ik alles leuk en heb ik niet echt helder in mijn hoofd hoe het eindresultaat moet worden.
 
Tot snel.
 
Hartelijke groet,
Willeke
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...