Pagina's

maandag 25 maart 2013

Toiletdeur

Een poosje geleden schreef ik in een post dat ik de wc wil veranderen. Het is nu een saai wit hok. De vorige keer liet ik het luikje zien wat ik gemaakt heb voor naast het kleine raampje.

Nu heb ik tussen de bedrijven door de deur geschilderd. Eerst de randen van de deur en het kozijn met 9010 verf. Het was daarvoor veel te creme. Daarna heb ik grijze schoolbordverf van de Hema erop gekwast. Niet strak, maar gewoon vanuit de losse pols.

Ik hou wel van een beetje humor in huis. Nou, dat lukt aardig hoor, met zo'n deur. Voordat ik de foto's maakte, had ik natuurlijk niet gekeken wat er allemaal op stond. Nou, dat heb ik er wel mee geleerd. Voordat er visite komt, wordt eerst de deur schoongemaakt ;-)

Op zich ook wel makkelijk. Het gebeurt niet vaak dat ik al naar bed ben als Cornelis thuis komt. Als dit wel een keertje zo is schrijft hij gewoon e.e.a. op de wcdeur, zodat ik de volgende ochtend weer van alles op de hoogte ben. Haha...

Nu nog iets leuks/handigs bedenken voor de krijtjes.



 
Deze week proberen het behangetje erop te doen. Heb nog nooit behangen ;-(, ik weet dat het heel makkelijk is, maar misschien toch mn moeder maar even optrommelen. Al is het maar voor de gezelligheid ;-).
 
Fijne avond nog!
 
Hartelijke groet,
Willeke

zaterdag 23 maart 2013

Lijst van een fruitkistje

Terwijl ik de wind door de kachel hoor gieren, schrijf ik dit berichtje lekker knus met een wijntje op de bank.

Al een tijdje heb ik een veilingkistje van mijn opa in de veranda staan. Ik vind 'm geweldig, helemaal omdat mijn opa's naam erop staat. Hij is bijna zijn hele leven fruitteler geweest. Ook mijn vader heeft een boomgaard. Ik ben dus van jongs af aan tussen de peren, de appels en de bloesem opgegroeid en heb dan ook een voorliefde voor fruitkistjes. Geweldig vind ik ze. Je kunt er ook zo veel leuke dingen mee.
Een tijd geleden heb ik een poster van ons drieeen via internet besteld, die ik eigenlijk veel te groot vond toen hij binnen kwam. Het is toch een foto waar je zelf ook opstaat en eerlijk gezegd ben ik er niet zo van om zo'n grote foto waar ik zelf opsta op te hangen ;-). Maar ja, iedereen die hem zag vond dit onzin en zonde om niets mee te doen. Dus begon het toch weer te kriebelen.

Ik wilde graag een robuuste lijst van, je raadt het al, plankjes van een veilingkistje. Toch vond ik het jammer om het kistje van mijn opa uit elkaar te halen, dus heb ik een kistje van mijn broertje gekregen waar zijn kerstpakket in heeft gezeten.

Gewapend met een nietapparaat, kleine spijkertjes, een hamer en een schaar ben ik aan de slag gegaan. Eigenlijk heel simpel en het resultaat vind ik hartstikke leuk.


 
De foto's zijn niet echt super. De lijst hangt nu op een stukje witte muur en zou veel mooier uitkomen op een muur met kalkverf. Maar ja, dat is weer een volgend project ;-).
 
O ja, bedankt voor al jullie leuke reacties op mijn give away. En nieuwe volgers, van harte welkom!
 
Hartelijke groet,
Willeke

woensdag 6 maart 2013

Give away Wonen met de seizoenen!

Ja... en dan is het tijd voor een give away! Ik heb het nog nooit eerder gedaan, maar doe altijd gezellig met jullie give aways mee. Nog nooit wat gewonnen, maar dat maakt niet uit ;-).


Ik heb als give away het prachtige, inspirerende boek 'Wonen met de seizoenen' voor jullie...

Met de seizoenen als uitgangspunt is dit boek een bron van inspiratie. Met de eenvoudig uit te voeren ideeën kan je een verfrissende verandering in je huis teweegbrengen. Er zijn talloze mogelijkheden waarmee je de wisselende sfeer van de natuur ook binnenshuis tot uitdrukking kunt laten komen en waarmee je je huis in een handomdraai een ander aanzien geeft.In het eerste gedeelte, Inspiraties, wordt behandeld wat typerend is voor eik van de vier seizoenen: kleuren, structuren, geuren en objecten die bepalend zijn voor de tijd van het jaar. In Creaties vind je allerlei eenvoudige ideeën, technieken en ontwerpen voor woningtextiel die zelfs de meest onervaren doe het-zelver zullen inspireren. Dergelijke ideeën roepen de kunstenaar in ons wakker. Levende ruimtes laat zien hoe je aan de hand van deze ideeën van een huis een levend, ademend thuis kunt maken, kamer voor kamer.

(Als ik jullie blogs bekijk hebben jullie dit boek helemaal niet nodig om aan inspiratie te komen ;-))

Met de lente op komst wil toch iedereen dit boek hebben? Wat moet je doen om 'm te winnen:
  • Laat op deze post een reactie achter met de boodschap dat je mee wilt doen;
  • Mocht je nog geen volger zijn van mijn blog, meld je dan aan;
  • Plaats een link over deze giveaway op je blog.
De winnaar wordt vrijdag 19 april bekend gemaakt! Enne.. alvast bedankt voor het meedoen.

Hartelijke groet,
Willeke

maandag 4 maart 2013

Haaksels

Zoals ik al vertelde ben ik enthousiast aan het haken geslagen. Ik heb op Pinterest een board aangemaakt om leuke patroontjes op te slaan. Omdat er veel vriendinnen zwanger zijn ben ik begonnen met het haken van een schattig mutsje (het worden vast allemaal meisjes ;-))


Dit is 'm geworden, istie niet schattig? Ik heb gewoon wat uit mijn hoofd gehaakt. Vond dit eigenlijk net zo makkelijk als het volgen van een engels patroon.

Het dochtertje van mijn buurvrouw had laatst een gehaakt baretje op en een gebreide poncho. Zo schattig dat ik dacht, volgens mij moet dat ook zelf te maken zijn...


En jawel, mn projectje is klaar, ook dit keer zonder patroon.. Ben er eigenlijk best wel blij mee.. Op Pinterest kwam ik deze tegen, evt. voor Lucas. Maar of het ook echt praktisch is..

Hartelijke groet,
Willeke

zaterdag 2 maart 2013

Kamer nummer 100

Al een hele tijd wilde ik graag de toilet opknappen. Het is nu zo'n allersaaist wit hok, je zit er helemaal niet met plezier ;-).


Het kroonluchtertje heb ik gekocht bij de Snuffelhal en een poosje geleden opgeknapt. Het witte vlak naast het raampje is trouwens een schaduw, niet dat jullie denken dat ik uitgeschoten ben met de verfkwast..

Genoeg ideeen in ieder geval om te beginnen. Als eerste heb ik manlief aangekeken met de vraag of hij een luikje wilde maken voor naast het kleine raampje. Aangezien hij niet heel erg handig is, werd de overbuurman er weer bij geroepen, hij zal inmiddels wel denken.. Gelukkig hebben ze samen veel schik en vindt hij het volgens mij helemaal niet erg om te helpen bij weer een van onze zoveelste projectjes..

Na een half uurtje waren ze klaar. Gemaakt van steigerhout..


Achteraf bedacht ik dat het helemaal niet mooi is, nieuw steigerhout. Dus heb ik al mijn potjes verf, lak en vernis bij elkaar getrokken en ben aan de slag gegaan.

Een beetje bruine meubellak, doorzichtig zodat nog wel de houtnerven zichtbaar blijven, doorschuren, beetje greywash er overheen en daarna flinke scheuren erin geslagen met de hamer en een schroevendraaier. Daarna nog even met de verfkrabber over de randen en klaar is het oude luikje...

 
 
Nu nog op zoek naar antieke scharnieren en bedenken hoe ik 'm op ga hangen. Het kozijn is namelijk erg smal en we moeten niet hebben dat je tijdens het rustig zitten een luikje op je hoofd krijgt..;-)

Hartelijke groet,
Willeke

Brocanteverkoop

Een poosje geleden ben ik bij een brocanteverkoop van Restaurant de Rotonde geweest. Het restaurant is overgenomen door La Place en verkocht daarom een groot deel van het interieur. Vanaf kwart over 6 zou de verkoop starten. M'n moeder en ik wilden natuurlijk om 6 uur voor de deur liggen, maar toen we kwamen waren de deuren al open en was de helft al verkocht..

Balen, maar gelukkig heb ik nog wel wat leuke dingetjes op de kop kunnen tikken:

 
 
Een hartstikke leuk brocante kinderstoeltje. Ook leuk voor op het slaapkamertje van Lucas!
 



 
Zijde bloesemtakken, gecombineerd met echte magnoliatakken. De kruik stond op zolder van mijn schoonzusje. Hij moet nog een verfje krijgen en bewerkt worden met tegellijm...

 
Allemaal een goed weekend toegewenst!
 
O ja, het was hier in huis weer een gezellige boel met de mannen..
 
Hartelijke groet,
Willeke

vrijdag 1 maart 2013

Gehaakte rinkelbal

Hallo hallo... ik ben weer in blogland ;-)

De hoogste tijd om weer eens een berichtje te plaatsen! Met ons gaat het prima. Lucas is al weer bijna een jaar. Het is zo'n heerlijk ventje, we genieten enorm.

Het is toch net Dik Trom..

 
Ik heb de afgelopen tijd dan wel geen berichtjes geplaatst, ik heb wel de tijd genomen om al jullie blogs te lezen. En natuurlijk heb ik niet stilgezeten en allerlei leuke dingen gemaakt, veranderd, enz.
 
Een van die dingen is het maken van mooi speelgoed. Mijn vriendin en ik (heeft een zoontje van 5 maanden) kwamen er achter dat er eigenlijk heel weinig mooi speelgoed is. Het meeste speelgoed is gemaakt van lelijk gekleurd plastic ;-). En natuurlijk vinden kinderen kleurtjes mooi, maar zeg nou zelf, een moeder vindt het ook leuk als het past bij de box, interieur of babykamer.
 
Op onderstaande foto kunnen jullie zien dat Lucas helemaal blij is met de gehaakte bal met rinkelbel.
Hij heeft de hele ochtend achter de bal aan gekropen. Het zoontje van mijn vriendin speelde met een bal in de box, die we voor hem aan de box hadden geknoopt. Inmiddels zijn er zelfs een aantal verkocht. Ik vind het altijd nog best wel lastig om een leuk origineel cadeautje te kopen als iemand zwanger is. Vaak weet je nog niet wat het wordt, dus wil je iets kopen wat voor een jongetje en meisje leuk is. De oplossing: een leuke rinkelbel.
 
Hierbij een paar foto's. Vinden jullie ze leuk?


 
 
 
 
 
Volgens mij heb ik ook de haakkoorts te pakken. Je kunt er zo geweldig leuke dingen mee maken. Een aantal vriendinnen van me zijn bijna uitgerekend, als ze nu een meisje krijgen, weet ik wel wat ik bij ieder bezoekje mee kan nemen.... Genoeg ideetjes.
 
Hartelijke groet,
Willeke
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...