Pagina's

woensdag 29 mei 2013

Nieuwe blog!

Graag wil ik jullie voorstellen aan mijn nicht Jacoline. Ze is vandaag begonnen met een blog en volgt ons allemaal al een tijdje.
Jacoline is enorm creatief en heeft erg leuke hobby's. Een van deze leuke hobby's is vilten:


Vinden jullie haar zelfgemaakte lamp met een vilten kap niet prachtig? Je kunt haar blog vinden via www.betuwsvilt.blogspot.nl.

Ik denk dat ze het hartstikke leuk vindt als jullie haar gaan volgen.

Hartelijke groet,
Willeke

zaterdag 25 mei 2013

Bloemengezelligheid

Ik heb ze al heel wat keren op jullie blog langs zien komen: bossen vol fluitenkruid.

Ik ben van de week met m'n fiets, inclusief fietstassen een laantje in gefietst en heb m'n tassen helemaal vol geladen. Eerlijk gezegd voelde ik me wel een beetje fietsen hoor en ik voelde me er ook op een of andere manier niet helemaal prettig bij. Net alsof ik bloemen aan het stelen was, terwijl de gemeente me nu vast dankbaar is dat ze minder hoeven te snoeien.

Een aantal van jullie houden niet van bloemen in huis en kiezen liever voor een eenvoudige tak. Alleen een tak kan ik ook erg mooi vinden, maar toch kan ik niet zonder een bosje verse bloemen op tafel. Is het niet uit de winkel, dan maar langs de slootkant..

Met Moederdag heb ik nog iets leuks meegemaakt. Er werd op zaterdagmiddag aangebeld door een jongen met een grote grijns op zijn gezicht en een grote bos bloemen. Ik helemaal blij naar de deur, want ik vond dat Lucas wel erg enthousiast was voor Moederdag (ik had ook al twee grote hortensia's gehad). Nee mevrouw, ze zijn helaas niet voor u. Uw buurvrouw is niet thuis, vandaar dat ik bij u aanbel. Vreemd, want de buren waren met vakantie. Maar goed, die kwamen maandag thuis en ik ging de bloemen alvast voor ze op de vaas zetten. Op het kaartje stond 'x Stan'. De buurvrouw heeft helemaal geen zoon die Stan heet.. Toch wel vreemd. Toen zag ik dat er op het kaartje ook een heel ander adres stond. Ik lopend het boeket naar het goede adres gebracht (bleek helemaal aan de andere kant van de lange straat te zijn en ondertussen kreeg ik een stortbui over me heen ;-))
Twee uur daarna werd er weer aangebeld. Dezelfde jongen stond met een grote grijs en een bos rode rozen voor de deur. Voor u mevrouw, excuses voor de verkeerde bezorging! Ik heb het wel drie keer uit moeten leggen aan Cornelis van welke leuke jongen ik wel niet een bos rode rozen had gekregen, haha.

Maar goed, even terugkomend op mijn fietstas vol met geplukte bloemen..:

 
 
 
 

 
 
 
Hartelijke groet,
Willeke

Creatief vogelhuisje

Ik heb een nieuwe fiets! Zo'n echte crème transporter, inclusief mand en knalroze fietstas met bloemetjes. Ik ben helemaal in m'n nopjes en heb dan ook bijna de hele dag op mijn fiets doorgebracht. Toen Lucas sliep in het voorzitje vond ik het wel weer even genoeg, wel een beetje sneu voor hem...
Ik fiets als het kan iedere dag. Je kunt hier in de buurt ook zo veel prachtige routes rijden!

Dus vanmiddag op de fiets naar de Ienie Minie Lentefair. Mijn tante had me uitgenodigd om ook even te komen kijken. Ik had niet verwacht dat het zo'n leuke fair was. Echt hartstikke leuk. Ik had natuurlijk veel te weinig geld bij me, maar heb wel wat visitekaartjes meegenomen om later eens te neuzen op internet.
Mijn tante maakt zelf leren tassen. Echt prachtige exemplaren die je ook nog eens helemaal naar wens kunt bestellen. Het kost wel wat meer dan een gewone tas, maar dan heb je ook wat. Neem eens een kijkje op haar website www.mooi-meegenomen.nl.

Ik vind het altijd wel knap hoor, als iemand zo kunstzinnig is (ik houd niet van alle kunst hoor), maar zo kreeg ik vandaag van mijn tante een zelfgemaakt vogelhuisje mee. Gemaakt van een oud blik van de kringloop. Mijn oom heeft er een pvc-buisje in gemaakt. Tussen de tassen had ze door de hele kraam zelfgemaakte vogelhuisjes staan. Ik zou het niet bedenken..

Maar goed, het blik is best nog wel kleurig voor mijn tuin. Ik heb 'm opgehangen naast de blauwe schuurdeur en de roze rozen. Past precies. Toen Cornelis thuis kwam moest hij wel lachen, want het huisje schijnt andersom te moeten. Nu kunnen de vogeltjes niet op het buisje landen en moeten ze iedere keer door het blik naar boven vliegen. En natuurlijk hebben alle vogels al een nestje gelegd..
Tja.. ik vind het idee wel leuk.. weer eens wat anders.

 
Hartelijke groet,
Willeke

dinsdag 21 mei 2013

Opgeknapt tafeltje

Al een tijdje stond een tafeltje in de schuur op een opknapbeurt te wachten. Gekocht bij de kringloop in een afschuwelijk vreselijk koloniaal kleurtje.. De kringloop hier draait overuren door mijn bezoekjes. Een straat verderop, ideaal om even te neuzen als Lucas op bed ligt.

Ik dacht dat het een makkie zou zijn om de donkere lak eraf te krijgen, maar na 7 keer ontstoppingsmiddel inclusief gaten in mijn panty (wat is dat sterk spul), 3 keer ammoniak, schuren, enz, was het nog niet naar mijn zin (ik overdrijf natuurlijk een klein beetje).

Uiteindelijk heb ik een potje whitewash gekocht en een laagje over de pootjes gesmeerd. Gelijk genoeg en helemaal zoals ik het wilde hebben.

Eigenlijk wilde ik het blad ook gewoon zo laten, zonder een verfje te geven. Vaak vind ik gewoon hout, zeker zo stoer. Maar manlief had bedacht om zijn auto te wassen en alle vieze doeken e.d. heerlijk op mijn tafeltje te leggen. Een paar dagen daarna kwam ik de stapel natte doeken tegen, inclusief een grote zwarte vlek die met geen mogelijkheid meer weg te krijgen was. Tja.. Dan maar een verfje in taupe kleur erover.

Het resultaat vind ik in ieder geval helemaal leuk:





 
Wat vinden jullie er van?
 
Afgelopen weekend zijn we heerlijk een paar dagen naar de kust geweest. Mijn ouders hebben een chalet gekocht en daar kunnen we heerlijk af en toe gebruik van maken. Vandaag ben ik aan de poets geweest, het natte weer heeft toch nog voordelen.
 
Ik ga jullie blogberichtjes lezen...
 
Hartelijke groet,
Willeke
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...