Pagina's

maandag 26 augustus 2013

Opknap krukje

Tadaa... wat heb ik er al een plezier van gehad. Het krukje heeft al naast de bank in de kamer, naast een stoel in de keuken, in de veranda en in het raamkozijn gestaan. Ik ben er helemaal happy mee. En dat voor drie euro... Het allerleukst..



 
Het blad heb ik eerst geschuurd. Daarna een flinke scheut ammoniak eroverheen om het hout grijs te maken. De pootjes heb ik één keer geraakt met white wash verf. Daarna heb ik grondig alle randjes doorgeschuurd voor een stoer effect. Heel simpel. Ik was in een kwartiertje klaar.
Vinden jullie 'm leuk?
 
Op dit moment heb ik een gastenboekje en een boekje met ideetjes/herinneringen aan onze bruiloft op het tafeltje liggen. In een volgend berichtje meer over deze boekjes. 
 
Hartelijke groet,
Willeke


maandag 19 augustus 2013

Kringloopvondsten

Zoals jullie weten vind ik het geweldig om bij onze kringloop te neuzen, één straatje verderop.
Deze keer vond ik een krukje en een kapstok. Allebei drie euro, een prikkie dus.
Ik ben weg van krukjes. Je kan het voor zoveel doeleinden gebruiken. Zelf kan ik nog wel een bijzettafeltje gebruiken, dus het lelijke donkerbruine krukje ging mee.


Ook kapstokjes vind ik geweldig. Ander kleurtje, nieuwe haken...

 
Het krukje was een kwartier later klaar. De kapstok ligt nog steeds in de schuur, haha. Bij mij moet het ook gelijk klaar zijn. De haken bleken goed vastgeschroefd te zitten en het verven was ook een grote klus. Maar goed, de haken zijn er inmiddels af en de kapstok staat één keer in de verf. In een volgend berichtje laat ik jullie het krukje zien.
 
Hartelijke groet,
Willeke

maandag 12 augustus 2013

Vakantie Italie

Heerlijk om al jullie vakantieverhalen te lezen. Ik ben afgelopen tijd wat saai geweest met het bloggen, maar zal ook even wat vakantiefoto's aan jullie laten zien.

We zijn twee weken naar Brezzo di Bedero geweest, aan het Lago Maggiore, in het noorden van Italie. Heerlijk weer, en wat een prachtige omgeving. Leuke plaatsjes, straatjes, gezellige sfeer, lekker eten, en niet te vergeten palmbomen met geweldig grote takken met gedroogde besjes. Die zijn leuk voor mijn interieur...... Het bleek dat de meeste besjes al van de takken gevallen waren, maar bij één huisje op ons park hingen er nog prachtige takken. Een brutaal mens heeft de halve wereld, dacht ik.. Ik mocht ze allemaal hebben. Ik Cornelis de ladder opgejaagd, want die palmboom stond natuurlijk op een onhandige plek en was hoger dan we dachten. Na een uurtje zagen had ik er wel genoeg en heb uiteindelijk de hele buurt/familie blij kunnen maken.


 
Als je in de buurt van het Lago Maggiore bent moet je een dagje naar de Borromeïsche eilanden gaan. Echt een aanrader. Op één van de eilandjes vond ik een mooie tak. Die moest natuurlijk mee. Hij was zwaarder dan ik dacht, arme man van me..
 
De tak ligt nu op de schutting in de tuin. Ik ben helemaal in mijn sas. Het grappige was dat we op de terugweg aangehouden werden. Ik zag de politie al zo raar kijken naar al die takken die overal tussen onze bagage uitstaken, haha. Toen ze onze eerlijke en betrouwbare gezichten zagen, mochten we weer doorrijden ;-).
 
 
 

 
Wat hebben we genoten en wat zijn twee weken snel om.
 
Hartelijke groet,
Willeke
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...