Pagina's

zaterdag 2 maart 2013

Kamer nummer 100

Al een hele tijd wilde ik graag de toilet opknappen. Het is nu zo'n allersaaist wit hok, je zit er helemaal niet met plezier ;-).


Het kroonluchtertje heb ik gekocht bij de Snuffelhal en een poosje geleden opgeknapt. Het witte vlak naast het raampje is trouwens een schaduw, niet dat jullie denken dat ik uitgeschoten ben met de verfkwast..

Genoeg ideeen in ieder geval om te beginnen. Als eerste heb ik manlief aangekeken met de vraag of hij een luikje wilde maken voor naast het kleine raampje. Aangezien hij niet heel erg handig is, werd de overbuurman er weer bij geroepen, hij zal inmiddels wel denken.. Gelukkig hebben ze samen veel schik en vindt hij het volgens mij helemaal niet erg om te helpen bij weer een van onze zoveelste projectjes..

Na een half uurtje waren ze klaar. Gemaakt van steigerhout..


Achteraf bedacht ik dat het helemaal niet mooi is, nieuw steigerhout. Dus heb ik al mijn potjes verf, lak en vernis bij elkaar getrokken en ben aan de slag gegaan.

Een beetje bruine meubellak, doorzichtig zodat nog wel de houtnerven zichtbaar blijven, doorschuren, beetje greywash er overheen en daarna flinke scheuren erin geslagen met de hamer en een schroevendraaier. Daarna nog even met de verfkrabber over de randen en klaar is het oude luikje...

 
 
Nu nog op zoek naar antieke scharnieren en bedenken hoe ik 'm op ga hangen. Het kozijn is namelijk erg smal en we moeten niet hebben dat je tijdens het rustig zitten een luikje op je hoofd krijgt..;-)

Hartelijke groet,
Willeke

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee. Wij gaan beneden nooit naar de WC, omdat het er zo koud is. Er zit vloerverwarming in, maar toch gaat iedereen naar boven. Misschien ook een leuk idee voor bij ons, een luikje voor de kou. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Alie,

  Het lukt me niet om te reageren via jouw naam, heb geen toegang geeft hij aan... Dan maar even zo.

  Ja joh, je moet wat. Vind het nog best lastig hoor, om iets gezelligs van de wc te maken. Haha, bij ons is alleen de bril koud ;-).

  Hartelijke groet,
  Willeke

  BeantwoordenVerwijderen

Erg gezellig als je een reactie achterlaat. Ik vind het heerlijk om ze te lezen. Heb je tips of opmerkingen? Laat het me weten..

Hartelijke groet,
Willeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...