Pagina's

donderdag 23 februari 2012

Vanaf vandaag heerlijk verlof!

Echt genieten.. Gisteren ben ik enorm verwend door mijn collega's.. ik ga ze wel missen..
Vanochtend heb ik een aantal foto's uitgezocht en kwam daarbij veel foto's tegen van ons huis en de tuin.

Ik wil een aantal foto's op mijn blog plaatsen om jullie een beetje een idee te geven hoe wij wonen.

Groetjes!

 Onze voortuin in de lente.

Op deze foto's zijn de ramen en de deur nog blauw. Inmiddels zijn ze grijs. Voor eind maart, als ik uitgerekend ben, schilderen we ze nog een keer, alleen dan donkerder grijs. Cornelis heeft de balk boven het raam van een oude zonwering weggehaald. Ooit, als we genoeg geld hebben, willen we graag luiken of markiezen..
Toen we ons huis 5 jaar geleden kochten was de achtertuin zoals op deze foto:
Twee jaar geleden hebben we de achtertuin grondig veranderd en een veranda gemaakt. Hier hebben we geen moment spijt van gehad. Je kunt er zo heerlijk zitten tot laat in de avond.. de warmte blijft onder het dak hangen en als het echt te koud wordt, zetten we de terrasverwarmer aan. Ik kijk nu al weer naar de lange zomeravonden uit.. met de baby op schoot :-)

De lamp van drijfhout heb ik zelfgemaakt. Ik had hem bij een plaatselijke decoratiewinkel zien hangen voor bijna 300 euro. Dat had ik er niet voor over, dus bedacht ik dat ik 'm gewoon zelf zou maken. Het was alleen moeilijker dan ik dacht om aan mooi drijfhout te komen. Bij ons in het bos waren deze takken nergens te vinden. Toen we tijdens een vakantie een boswandeling maakten, zagen we in dat bos genoeg drijfhout. Cornelis voelde het natuurlijk al aankomen.. we hebben de hele auto volgestouwd met t.akken, zelfs de ramen konden niet meer dicht. In ruil daarvoor heb ik natuurlijk zijn auto gestofzuigd.
Ik heb als basis een grote dikke balk gebruikt en hier alle takken tegenaan gespijkerd. Daarna heb ik samen met mijn pa de electriciteit gemaakt. Het resultaat zie je op deze foto: Ik ben er apetrots mee..


Een paar maanden geleden zag ik bij een Tuincentrum twee pilaren van steigerhout. Altijd leuk om zelf te maken. Samen met Cornelis heb ik op een zaterdagochtend twee pilaren voor bij de schuurdeur in elkaar geflanst. Helemaal leuk..1 opmerking:

  1. leuk allemaal ,helemaal mijn smaak ,de steigerhouten pilaren staan nog op onze to-do list ,er staan nog veeel meer dingen op de lijst maar helaas zat mn man met jicht in zn voet ,dus nu maar wachten tot ie beter wordt :)

    BeantwoordenVerwijderen

Erg gezellig als je een reactie achterlaat. Ik vind het heerlijk om ze te lezen. Heb je tips of opmerkingen? Laat het me weten..

Hartelijke groet,
Willeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...