Pagina's

dinsdag 6 maart 2012

De babykamer zo goed als af!

Heerlijk, de babykamer is zo goed als klaar. Bijna niets nieuw gekocht. Het meeste is gekocht via Marktplaats of zelfgemaakt. De baby kan komen....! Ik doe mee met een wedstrijd op Kidskamer.nl. Wil je me helpen door te stemmen? Klik dan op het rode sterretje rechts onder de foto op de website van Kidskamers. Alvast bedankt!


Het is een klein kamertje, maar daardoor juist erg knus. Iedere avond kijken Cornelis en ik even in het kamertje... :-). De muren heeft mijn zwager geschilderd met kalkverf van Pure & Original. (Neem eens een kijkje op zijn website www.kleursfeer.nl voor meer mooie geschilderde muren.) Dit geeft een hele mooi landelijke sfeer. Ik wilde altijd al graag een oud schilderstrapje, helemaal vol met leuke knuffels. Een paar maandjes geleden kwam Cornelis terug van het wegbrengen van afval en had daar uit één van de containers een prachtig trapje gevist... ik was helemaal in m'n sas.. heb 'm natuurlijk wel goed schoongemaakt..


De wieg heb ik via Marktplaats opgesnord en is opnieuw bekleed. De commode is zelfgemaakt. De knopjes, het haakje en de sticker heb ik via internet gekocht.


Hierboven zie je kleine details van het kamertje. Linksboven een soort memobord die ik van een oude gebarsten spiegel heb gemaakt. De lijst heb ik opnieuw geverfd en doorgeschuurd. Daarna heb ik een stuk stof met een soort 'dikke wol' op karton geplakt en deze aan de achterkant van de lijst geniet. De vlaggetjes zijn zelf genaaid.

De console boven de commode is evenals de kachelombouw gemaakt van steigerhout. De ombouw om de kachel vond ik geweldig. Cornelis heeft 'm als verrassing voor mij getimmerd toen ik een middag weg was. Super!


De kruiken heb ik bij een plaatselijke rommelmarkt gekocht. De planken in de kast heb ik bekleed met verschillende kleuren kastpapier. Omdat we nog niet weten of we een zoon of dochter krijgen hebben we vooral gekozen voor neutrale kleuren. Als de kleine er is wil ik graag pastelkleuren aan het kamertje toevoegen.
Echt geweldig leuk om te doen!

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie leuke babykamer!! Ben benieuwd wat voor een mooi kindje hier komt te liggen. Zelf ben ik 9 weken geleden moeder geworden...en het is echt erg leuk en fijn. Leuk om iemand tegen te komen in 'woonblogland' die ook nog moeder wordt (en dus straks is) Kunnen we elkaar mooi volgen ;-)
    Succes! Lieve groet,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat schattig zeg en lekker stoer met het steigerhout ,heel leuk gedaan zo

    BeantwoordenVerwijderen

Erg gezellig als je een reactie achterlaat. Ik vind het heerlijk om ze te lezen. Heb je tips of opmerkingen? Laat het me weten..

Hartelijke groet,
Willeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...