Pagina's

dinsdag 6 november 2012

Herfstfrutsel

Met dit weertje krijg je toch zin om een herfstsfeertje te maken in je huis. Terwijl Cornelis de houtkachel aanmaakte, ben ik door het huis gerend en heb heerlijk gefrutseld...

Ik heb een winterroos gekocht, maar kon niet direct een leuke pot vinden. Toen bedacht ik dat ik van de zomer een terracotta pot geverfd heb en deze nu al een poosje buiten staat te bladderen en groen aan te slaan. Dit vind ik juist mooi. Ik heb de witte verf er een beetje afgeschuurd en de groen geworden grijze verf gepoetst. Nu staat de pot te pronken op de dekenkist. Zo'n doorleefde pot heeft gewoon wat.

Op de achtergrond van de foto zie je twee kransen die ik gemaakt heb. Het hart is echt een blikvanger geworden! Afgelopen weekend heb ik heel wat tuintjes (schoon(ouders) en buurvrouwtjes) afgezocht naar mooie hortensia's. De hortensia's in onze tuin zijn helaas al helemaal bruin. Ik heb alle hortensia's met ijzerdraad om een basishart heen gedraaid. Het is echt heel mooi geworden. De kleuren op de foto zijn niet helemaal zoals de kleuren in het echt zijn. In het echt lopen de kleuren mooi in elkaar over en zijn de hortensia's gedroogd in pasteltinten. Ik ben er echt blij mee!

Rechts heb ik een gezellig kransje aan een kanten lint opgehangen van eucalyptes.


 
 
Bij m'n ouders in de tuin staat ook een hele grote struik met rozenbottels. Ik kon het niet laten om een paar takken mee te nemen.
 
 
 
Het is ondertussen behaaglijk warm in de kamer en erg gezellig met mijn twee mannen ;-)
 
  
Ik las op wonenaanboord.blogspot.com dat Alberta een actie heeft bedacht met herfstfrutsels. Erg leuk bedacht hoor. Misschien dat ik deze post ook maar even ga plaatsen. Wie weet.. Al kan ik natuurlijk niet tippen aan al jullie creativiteit ;-).
 
Hartelijke groet,
Willeke

2 opmerkingen:

 1. Je kransen zijn allebei mooi zeg, heerlijk om zelf aan de slag te gaan en het gezellig te maken...je rozenbotteltak is ook erg moi, wat kun je toch genieten van simpele vondsten uit de natuur.
  Je foto vanpapa en zoon is heel erg lief.

  Lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent weer creatief geweest hoor! Het is prachtig geworden...

  Fijne dag

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen

Erg gezellig als je een reactie achterlaat. Ik vind het heerlijk om ze te lezen. Heb je tips of opmerkingen? Laat het me weten..

Hartelijke groet,
Willeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...